Isolerad AdBluetank

Besol erbjuder en rad isolerade AdBlue ståltankar designade för säker förvaring och dispensering av AdBlue, en vattenlösning av urea som används för att minska utsläppen i dieselmotorer.

AdBluetankarna är byggda cylinderformade med kapaciteter från 3 till 100 kubikmeter. Diameter från 1000 till 2900 mm.  Anpassningsbara till både ovanjord och underjordiska installationer, de är gjorda av certifierat kolstål, med den yttre beläggningen på underjordiska tankar testade för ett haveri på 6 000 volt och ovanjordiska tankar isolerade mot korrosion. Invändigt har de en beläggning som är resistent mot AdBlue​. 

AdBlue urea tank

Högkvalitativa AdBluetankar

Våra AdBluetankar tillverkas enligt EN 12285-2 och godkända för den svenska marknaden av KIWA. Vi använder certifierat S235JR. Tanken målar vi invändigt så att den är korrosionsskyddad mot AdBlue. Stege ingår som sitter i manluckan. Rör som påfyllnad, sugledning gör vi i rostfritt stål och manlucka i rostfritt. En vanlig lösning här i norden för att tank inte skall frysa och AdBluen skall kristalliseras så både att vi isolerar tanken men även isolerar påfylland och sugledning som ni kan se på bilden till höger. Isolering räcker inte bara här i norden så de vi gör är att vi erbjuder heating system så att man kan hålla temperaturen på ok nivå under vinter halvåret. 

Isolerad cistern som ett fack

En vanlig lösning på en mobil tankstation som vi erbjuder är att man delar in tanken i olika fack. Där det vanligtvis är diesel, bensin men även AdBlue. På bilderna till vänster kan ni se en ”silvrigt skydd” och de är då ett fack med AdBlue som isolerad. Dessa mobila tankstationen kan byggas upp till 100 000 liter. Där den kan vara fördelad på ett till sex fack.  

Vi ser fram emot er förfrågan!

Kontakta oss om ADbluetank

Get In touch

+46705715290
info@besol.se